Biserici si manastiri
text
Educatie
text
Traditii si obiceiuri
Colindatul copiilor
Practicile traditionale ale sarbatorilor de iarna mostenite din cele mai vechi timpuri se desfasoara si in prezent in forme deosebit de variate, implicind participarea intregii colectivitati, inclusiv a copiilor. Craciunul concentreaza o seama de ritualuri si obiceiuri intre care se remarca, in toata frumusetea si prospetimea sa, colindatul copiilor.
Sorcova si Semanatul
In dimineata Anului Nou, copiii obisnuiesc sa mearga cu Sorcova si cu Semanatul. Obiceiul este practicat de copii de la 3-4 ani pina la 12-13 ani. Adesea copiii merg cite doi, alteori merge doar unul singur, colindindu-se doar membrilor familiei sau unui grup de vecini.
Plugusorul
Urarea cu plugul sau cu buhaiul, Plugusorul cum i se spune in popor, este un stravechi obicei agrar prin excelenta, care se practica in ziua de Anul Nou, ceata de uratori formata din doi pina la douazeci de flacai sau barbati insuratei de curind, pleaca din casa in casa sa ureze cu Plugusorul sau sa „haiasca”. Cu Plugusorul ureaza si copii din comuna, pana la lasarea serii.
Serbarile scolare
Sub indrumarea cadrelor didactice din comuna, cu ocazia zilei de 8 Martie, 1 Iunie, de Craciun, la sfarsitul anului scolar si cu alte ocazii speciale se organizeaza serbari artistice cu elevii din comuna.Copiii sunt organizati in ansambluri de dans, cercuri literare, coruri muzicale si prezinta in fata parintilor si a membrilor comunitatii un program artistic variat, plin de vitalitate si prospetime, spre incantarea participantilor.